Activitățile Proiectului

Activitățile
proiectului

Activitatea 1

Furnizarea serviciilor de sănătate din programul regional de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament al leziunilor precanceroase ale colului uterin, din regiunea Sud-Muntenia, adresat unui numar de 170.001 persoane

1 - Desfășurarea acțiunilor aferente achiziționării echipamentelor

Desfășurarea acțiunilor aferente achiziționării echipamentelor și aparaturii medicale necesare derulării activităților/ sub-activităților de screening (testare Babeş Papanicolau și HPV) al cancerului de col uterin în regiunea Sud-Muntenia, precum şi a celor necesare înființării şi funcționării centrului de prevenție a cancerului infiintat în structura solicitantului.

»R1

Achizitii efectuate în vederea derularii activitatilor/subactivitatilor de screening (Babes Papanicolau/HPV) al cancerului de col uterin și a infiintarii și functionarii centrului de preventie a cancerului: colposcop, colposcop pentru unitatea mobila, masa ginecologica cu lampa, electrocauter excizie cu ansa, cold coagulator, linie HPV completa, linie citologica în mediu lichid.

2 - Activități de identificare grup țintă

Activități de identificare grup țintă și de acordare de sprijin pentru 170.001 persoane din cele 7 judete ale regiunii Sud-Muntenia.

»R2

170.001 persoane identificate și sprijinite în vederea participarii la screeningul primar prin testare HPV/ Babes Papanicolau din regiunea Sud Muntenia, o metodologie de recrutare a grupului tinta și referire la screening.

3 - Derularea screening-ului

Derularea screeningului primar prin testare Babeş-Papanicolau şi testare HPV în regim pilot în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin

»R3

170.001 persoane din grupele de varsta 24-29 ani și 30-64 ani pentru care se deruleaza screeningul primar prin testare Babes Papanicolau și testare HPV în vederea depistarii leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

4 - Realizarea triajului citologic

Realizarea triajului citologic la femeile identificate cu teste HPV pozitive la screening-ul primar şi depistarea precoce a infecției cu HPV la femeile identificate cu teste Babeș –Papanicolau pozitive la screening-ul primar

»R4

10% din testarea Babes Papanicolau si 20% din testarea HPV vor beneficia de triaj citologic

»R5

3600 persoane cu trimitere la specialist

5 - Diagnostic și tratament

Diagnosticul și tratamentul precoce al leziunilor displazice ale colului uterin și reevaluarea periodică (follow-up) a pacientelor tratate pentru leziuni depistate în programe de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin

»R6

Servicii medicale (diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, examen citologic cervico-vaginal Babes Papanicolau, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin) pentru femeile neasigurate depistate pozitiv prin examen citologic estimate la un procent de 16 % din totalul femeilor cu diagnostic citologic pozitiv din cadrul activitatii 1.4.

6 - Tratament precoce

Tratamentul precoce al leziunilor displazice ale colului uterin a pacientelor tratate pentru leziuni depistate în programul de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin din regiunea Sud-Muntenia (Chiuretaj cu biopsia de col uterin)

»R7

Maxim 10 paciente tratate precoce pentru leziunile displazice ale colului uterin prin chiuretaj cu biopsie de col uterin.

7 - Sprijinirea a 3000 de persoane din grupul tinta

Sprijinirea a 3000 de persoane din grupul tinta al proiectului, în special a persoanelor diagnosticate în programul de screening în vederea determinării eficacității măsurilor întreprinse și ajustării acestora, după nevoi.

»R8

3000 de persoane sprijinite social, psihologic si logistic, prin planuri de interventie personalizate

8 - Sprijin pentru înființarea şi funcționarea centrului de prevenție

Sprijin pentru înființarea şi funcționarea centrului de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin in regiunea Sud-Muntenia.

»R9

Un centru de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin infiintat si functional

Activitatea 2

Activități de informare, educare, conștientizare a grupului țintă al serviciilor de screening al cancerului de col uterin derulat in regiunea Sud-Muntenia pentru 170.001 persoane

1 - Activități de informare, educare, conștientizar

Activități de informare, educare, conștientizare a unui numar de minim 170.001 persoane reprezentand grupul țintă al serviciilor de screening al cancerului de col uterin in regiunea Sud-Muntenia.

»R10

O campanie de informare, educare, constientizare a grupului tinta dezvoltata si implementata la nivelul regiunii Sud Muntenia vizand un grup tinta de 170.001 persoane

Activitatea 3

Activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru 170.001 persoane care vor participa la programul de screening pentru cancerul de col uterin in Regiunea Sud-Muntenia.

1 - Activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal

Activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru 170.001 persoane care vor participa la programul de screening pentru cancerul de col uterin in Regiunea Sud-Muntenia.

»R11

Un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal numit

»R12

O procedura de notificare a incalcarii securitatii datelor cu caracter personal elaborata si aprobata

»R13

Un registru de evidenta a activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal

»R14

Un plan de evaluare a riscurilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal

»R15

Diseminarea datelor de contact ale responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal

Activitatea 4

1 - Managementul general al proiectului

Managementul general al proiectului – organizare, stabilire, derulare de proceduri si activitati pentru implementarea proiectului conform cererii de finantare, cu participarea solicitantului, organizarea echipei de proiect, intalniri de management si asigurarea legaturii cu autoritatea de management.

Monitorizarea si evaluarea evolutiei implementarii proiectului – raportare tehnica si financiara, intocmirea cererilor de rambursare, cererilor de plata, evaluare rapoarte de activitate etc., expertiza contabila, audit, feedback beneficiari, arhivare documente.

»R16

Un proiect operational

»R17

15 cerere de rambursare

»R18

15 rapoarte tehnice

Activitatea 5

1 - Cheltuieli care nu pot fi asociate altor activitati

Cheltuieli care nu pot fi asociate altor activitati

Vor fi asigurate masurile de informare si publicitate obligatorii conform POCU 2014-2020.

»R19

Achizitii realizate

»R20

1 pagina web a proiectului actualizata permanent

»R21

10 roll-up bannere

»R22

2 conferinte

»R23

1 articole in spatiul virtual

Obiectivele proiectului
Echipa proiectului
 • Despre cancerul de col uterin

  CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI PREVENIT

  Cancerul de col uterin, numit si cancer cervical, este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat in randul femeilor din intreaga lume si reprezinta aproximativ 8% din totalul cazurilor si deceselor totale cauzate de cancer.

 • Despre cancerul de col uterin

  Cancerul de col uterin se dezvolta de obicei din modificari precanceroase prezente de peste 10-20 de ani. Infectia cu papilomavirusul uman (HPV) cauzeaza mai mult de 90% dintre cazurile de cancer cervical. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care au avut infectii cu HPV, nu dezvolta cancer de col uterin.

 • Despre cancerul de col uterin

  Testul Babeș-Papanicolau reprezintă principala metodă de screening pentru cancerul de col uterin, recomandat pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 24-29 ani. Acest test face parte din examinarea de rutină a femeii și presupune recoltarea unor celule de pe suprafața colului care vor fi examinate microscopic. Testarea HPV este o altă metodă de screening, recomandata femeilor cu varsta cuprinsa intre 30-64 de ani. In situatii recomandate de medic, Testarea HPV poate fi utilizată în asociere cu Babeș-Papanicolau.

 • Despre cancerul de col uterin

  Infectia cu virusul HPV este responsabila de aproape toate cazurile de cancer de col uterin. La nivel global, tulpinile de HPV 16 si 18 sunt responsabile de peste 70% din toate cazurile de cancer de col uterin. Desi majoritatea cazurilor de cancer de col uterin sunt provocate de HPV, este important de stiut ca majoritatea infectiilor genitale cu HPV nu determina cancer.