Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the all-in-one-seo-pack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/insmcro/sccut.insmc.ro/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the cookie-law-info domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/insmcro/sccut.insmc.ro/wp-includes/functions.php on line 6114
Afiliere centre - SCCUT
Afiliere Centre

Afiliere centre de informare, consiliere, mobilizare si recoltare

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” anunță lansarea procedurii de afiliere Centre de informare, consiliere, mobilizare și recoltare aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate în vederea implementării activităților de screening prevăzute în cadrul proiectului „Screening pentru Cancerul de Col Uterin și tratament precoce – SCCUT”. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Asociația „Centrul de dezvoltare curriculara si studii de gen FILIA, Fundația „Renașterea pentru educație, sănătate și cultură și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate SASTIPEN.

Persoanele care beneficiază de servicii medicale de screening de cancer de col uterin în cadrul acestui proiect sunt persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: femei cu vârsta cuprinsă între 24-29 ani pentru participarea la testarea Babeș Papanicolaou, femei cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani pentru participarea la testarea HPV, au domiciliul/resedința într-unul dintre județele integrate regiunii de dezvoltare Sud Muntenia și din punct de vedere medical, intră într-una din următoarele categorii: nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, sunt asimptomatice și nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Minim 50% dintre persoanele care vor beneficia de servicii medicale vor fi persoane vulnerabile.

Pachetul de servicii medicale de preventie, depistare precoce (screening), diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin care urmează a fi efectuat de catre Centrele de informare, consiliere, mobilizare și recoltare persoanelor incluse în screening este următorul:

Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.iv: Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, Apel de proiecte: POCU/ 759/4/9 și se desfășoară în perioada 10 august 2020 – 30 noiembrie 2023.

Pentru mai multe informatii: afiliere_sccut@insmc.ro

Toate informațiile și documentele necesare pentru afiliere pot fi consultate și descărcate aici:

 

Anunturi

  • Despre cancerul de col uterin

    CANCERUL DE COL UTERIN POATE FI PREVENIT

    Cancerul de col uterin, numit si cancer cervical, este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat in randul femeilor din intreaga lume si reprezinta aproximativ 8% din totalul cazurilor si deceselor totale cauzate de cancer.

  • Despre cancerul de col uterin

    Cancerul de col uterin se dezvolta de obicei din modificari precanceroase prezente de peste 10-20 de ani. Infectia cu papilomavirusul uman (HPV) cauzeaza mai mult de 90% dintre cazurile de cancer cervical. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care au avut infectii cu HPV, nu dezvolta cancer de col uterin.

  • Despre cancerul de col uterin

    Testul Babeș-Papanicolau reprezintă principala metodă de screening pentru cancerul de col uterin, recomandat pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 24-29 ani. Acest test face parte din examinarea de rutină a femeii și presupune recoltarea unor celule de pe suprafața colului care vor fi examinate microscopic. Testarea HPV este o altă metodă de screening, recomandata femeilor cu varsta cuprinsa intre 30-64 de ani. In situatii recomandate de medic, Testarea HPV poate fi utilizată în asociere cu Babeș-Papanicolau.

  • Despre cancerul de col uterin

    Infectia cu virusul HPV este responsabila de aproape toate cazurile de cancer de col uterin. La nivel global, tulpinile de HPV 16 si 18 sunt responsabile de peste 70% din toate cazurile de cancer de col uterin. Desi majoritatea cazurilor de cancer de col uterin sunt provocate de HPV, este important de stiut ca majoritatea infectiilor genitale cu HPV nu determina cancer.